ke e hely

Mindannyiunknak kell egy hely, ahol jól érezzük magunkat. A hely, ahol élünk, tükrözi a személyiségünket. Tudjuk, hogy belső világunkat nemcsak beszédünk tartalmával, hanem hangunkkal, mondatlejtésünkkel, hangerőnkkel, a hangok és szavak tagolásával, mozdulatainkkal, tetteinkkel is tükrözzük, kiárasztjuk a környezetünkre. Mindenhol nyomot hagyunk. A tárgyakkal, amelyekkel körbevesszük magunkat, az ismeretekkel amelyeket beszerzünk, megtanulunk, az emberekben is nyomot hagyunk, akikkel találkozunk.

Mégis pontos ismeretet szerezni a saját megjelenésünkről, még a tükörből is nehéz, mert ez egy álló kép, amelyben a legelőnyösebb oldalunkat akarjuk látni. Szemünkre hagyatkozunk a legtöbbször, amelyek állóképek millióinak felvillanását állítja össze az agyunkban, valamilyen ítéletté. Magunkról. Magunkon keresztül, másokról is. Folyamatosan változunk. Mivel ez így van, életünk folyamán többször is kialakítunk magunkról egy képet, környezetünk visszajelzései által, önmagunk felfogóképessége által. Életünk folyamán többször is szembetalálkozunk önmagunkkal, azzal a személyiséggel, akivel legtöbbet találkozunk. Önmagunkat a lehető legnagyobb feladat megismernünk, mert erre egyedül nem vagyunk képesek. Elég e megfigyelnünk, hol szeretünk lenni, milyen környezetet választunk magunknak, kikkel barátkozunk, hány embert ismerünk valójában, és megismerhetjük belsőnket is? A válasz nem egyszerű.
Minél inkább egyetlen érzékszervünkre hagyatkozunk, annál kevésbé elég csupán a környezetünket megfigyelni. Ki kell fejlesztenünk önmagunkban egy egész rendszert, amely a legkevésbé a szemünkre hagyatkozik, amely óvja belsőnket, azoktól a megismerési lehetőségektől, amelyek a világról torz képet mutatnak. A valódi megismerésre törekednünk, saját magunkat adnunk, sok figyelmet igénylő feladat. Kérdések lehetnek bennünk, milyen utat válasszak? Szükséges egyáltalán valamilyen utat választanom? Nos, ha nem választunk magunknak, akkor választanak nekünk mások. A döntés a mi döntésünk lesz, tudatos célt választunk e? Hagyjuk e figyelmünket elterelődni, mások királyságában élni, vagy az emberiség érdekében, köztük a saját szellemi fejlődést választani, tudatos életet élni.
Ahol nem kérdés:
A hely, ahol jól élünk a valódi személyiségünet tükrözi. Ismerjük önmagunkat, használjuk csodálatos képességeinket. Követjük a jó példát. Kitartással tesszük dolgunkat. Ismerjük a feladatainkat, megvalósítjuk céljainkat, miközben legyőzzük a próbatételeket, amelyeket az életünk mér ránk. Örömmel éljük életünket barátaink társaságában, és segítjük őket közös céljaink elérése közben. Családunkban és otthonunkban rend, nyugalom és békesség lakik, mindannyian a saját fejlődési útukat járjuk.

TE HOVÁ TARTASZ?

Megjegyzések

  1. sZERETNE ELINDULNI EGY OLVASÓKÖR, AMELYEN SZELLEMTUDOMÁNYI MŰVET DOLGOZUNK FEL, RENDSZERES TALÁLKOZÁSOK ÉS GYAKORLATI FOGLALKOZÁSOK LESZNEK.
    Célja a tudatos akarati cselekvések előmozdítása elmékben.



    TOVÁBBI JELENTKEZŐKET TELEFONON VÁRUNK:

    20/915 35 38

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések