Embodiment terápia

Lazulj ki! Engedd el! Kezdj bele! 

 Az idén egy dán képzés segítségével októbertől májusig, pályázat keretében speciálisan én is keresek olyan kisgyermeket, akár felnőttet, akit segíthetek, napi 1 terápiás foglalkozás keretében. Amikor napi szintű fejlesztés szükséges, az időben és anyagilag is megterhelő lehet, ebben segít most a pályázat ! 

 Az "Embodiment terápia" alapvető motorikus funkciókkal foglalkozik; reflexleépítés, lazító, mozgásfejlesztő beszédindító, tanulást segítő, készségfejlesztő hatású, "okosító" torna. 5 hónapos kortól 10 éves korig valamint később is tanulási nehézség,  akadály, mozgásos problémák(túlmozgékony, kötött izületek, nehéz, akadályozott mozgás, egyensúlyi problémák, figyelem es koncentrációs zavarok,az alapvető motorikus mozgások fejlődes során valamilyen akadály, zavar, nehezség, előfordulhat tünet később indokolatlan fáradékonyság felnőtt korban is.

 Készségeink nem ugyanazok, nem minden életkorban egyformák, de ettől függetlenül végigjárjuk az alapvető mozgásfejlődési utat, ezek a motorikus mozgások, amelyek életkortól függetlenül szabályos sorrendben fejlődnek. Készségeink pedig függnek a jól fejlődött motorikus alapoktól. A szakmai nyelvezetben a motorikus fejlődésünk során gátlódó TLR, STNR, ATNR reflexek a születésünk előtti életünkből indulnak és jó esetben a 3. 4. és 9. hónapig integrálódnak, tehát mozgásreakciót váltanak ki, például képessé válunk felülni. Összefüggésben állnak az önmagunk érzékelésével, fogalmaink, nyelv és beszéd érzékkel, hallással, szaglás és ízérzékelésünkkel, az egyensúlyérzékkel, mozgásunk érzékelésével, a vegetatív anyagcserefolyamatainkkal és a tapintásérzékkel, majd a későbbi gondolkodási képességeinkkel. 

A jelentkezők közül, egyéni beszélgetés vagy problémafeltárás után kerül kiválasztásra, kivel szükséges és tudunk együtt dolgozni egy hosszabb folyamat keretében. Várom a jelentkezőket az alábbi elérhetőségeken: 06209153538 Kell1helygyor@gmail.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések