Mi az az Embodiment

 Az Embodiment terápia, antropozófiai alapokon nyugvó, neurofiziológiai terápia, amely szenzomotoros vagy viselkedési zavarok, illetve tanulási nehézségek esetén alkalmazható. 

Ezek a problémák sok esetben visszamaradt csecsemőkori reflexek következményeként fellépő izomtónus zavarokra vezethetők vissza. A normális fejlődési folyamat során ezek a reflexek leépülnek, akkor a gyermek önmagától is úgy, akkor és annyit mozog, amennyi egészséges számára. Ha azonban ez nem történik meg, a kezdetben elengedhetetlen reflexek hátráltató, nehézséget okozó tényezőkké válnak. Az Embodiment terápia a testet és az agyat az egészséges mozgásfolyamatok kifejlesztésére serkenti. Nem a reflexek okozta tüneteken, hanem magán a reflex integrálásán dolgozik. A terápia egyik alapja egy rotáción alapuló mozgássorozat, mely segíti az izomtónus és a mozgás utóérését, valamint helyreállítja az izomtónus egyensúlyát. 

A módszer különlegessége, hogy a gyakorlatok precíz kivitelezésén keresztül a visszamaradt reflexekből adódó kompenzációs mozgásminták kizárásra kerülnek, ugyanakkor – hosszabb idejű, napi rendszerességű gyakorlással – új, élettanilag helyes mozgásminták jönnek létre és automatizálódnak a tudat alatti agytörzsi területeken. 

A jelentkezők közül, egyéni beszélgetés vagy problémafeltárás után kerül kiválasztásra, kivel szükséges és tudunk együtt dolgozni egy hosszabb folyamat keretében. 

Várom a jelentkezőket az alábbi elérhetőségeken: 06209153538 Kell1helygyor@gmail.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések