2010. december 9., csütörtök

Advent a mindennapokban

Az első hét az Igazságosság hete volt. Ezen a héten a fizikaiságunkat éljük meg, teljes súllyal. Kíhívásaink és terheink jeleznek vissza. Ezek az ellenerők kísértenek. Ilyenkor a szokásosnál több kíhívás jöhet velünk szembe, ránk bízzák az égiek, hogy felvesszük e ezeket, a fizikai erőinken múlik képesek vagyunk e megfelelni ezeknek, vagy teherként köszöntenek be hozzánk, gyengítik e szervezetünket. Gyakran ha lebetegszünk, akkor jó szembenéznünk, hogy vagjon a kelleténél többet vállaltunk e magunkra, melyek azok a terhek, amelyeket nem feltétlenül kell mag-unkra vállalni. A tűz, a bennünk élő belső láng, lobogás próbája.

A második héten járunk vasárnap óta.  Dec. 5. A mértékletesség erényével köszönünk szembe. Minden, ami bennünk életerőként jelen van, ilyenkor megpróbáltatik. A bennünk lévő ösztönerőkön való uralomnak van itt az ideje. Tudatossággal vagyunk képesek az ösztöneinket kordában tartani. Az élettestünkben(életerőnk) érhetők nyomon, az emberi bátorság, a mérlegelés képessége, a gondolatok. A bátorságból akkor lesz megfontoltság erénye, mértékletesség, ha a belénk áramló moralitást, amit kapunk, a testi erőnkön keresztül áramolva, a gondolkodás tudatossá tételére használva, a dolgok mögé tekintve, a valódi teremtő folyamatokba adjuk. Ilyenkor az arkangyalok eltávolodnak tőlünk, az ellenerők kísértései ilyenkor az evés, ivás, beszéd, szexualitás mértékére hatnak, hajlamosabbak lehetünk ilyenkor többet venni magunkhoz ezekből a testi örömökből, ha nem figyelünk rájuk.
A szervezetünket felépítő vízfolyamatok próbája ez.

A harmadik hét Adventben, dec 12, a lelkierő erényében próbál meg Bennünket. Szívélyesség erényének is mondják, amely a szívből indul ki. Feladatunk, hogy megtanuljunk a szívünkkel gondolkozni, úgy hogy engedjük hatni az esztétikai élményeket, a Szépséget. Érzéseinkkel ragadjuk meg ezt a hullámzó hatást, amely a testünk és afejünk között hullámzik. A kérdés, hogy meg merjük e látni magunkból nézve a másikat, azt ami valóban szép. Ami azért szép, mert Isten által teremtett. Bele tudunk e helyezkedni, szemben tudjuk e érezni a vanságát, a külső ítélet megalkotása nélkül, meglátni a valódi lényét.  Kétely, hogy merjünk e megtenni valamit, merjünk e nemet mondani, azzal a bátorsággal, hogy amit magunkból adunk az kifogyhatatlan forrásból származik.
Az angyalok hagynak ilyenkor magunkra. Ez a bennünk lévő levegő próbája is.

A negyedik héten a bölcsesség erényét ébreszthetjük fel magunkban. December 19 Az előző három hét eseményeit, érzéseit, gondolatait kell ilyenkor, összhangba, harmóniába hozni Bennünk. Az énünket kísértik az ellenerők, az egyedüllét, a magány élménye, kerekségének kimunkálása áll előttünk.
Az énnek a saját lábára állva kell megállnia a helyét és a nagy Ént megtalálnia. Isten és ember közti kapcsolatot megtalálni önmagunkban. A fej és a szív közti kapcsolatot megtalálni és ápolni, a fej és a szív útját bejárni, amely számos szellemi útvonalon megtalálható, köztük a Máté és Lukács evangéliumában is. A két út harmonizálásával önmagunkban érthetjük meg és érhetjük el a tiszta bölcsesság erényét.

A tiszta bölcsesség erénye, amikor ösztöneinket, idegrendszerünket úgy használva uralkodunk felettük, hogy fejünkben, eszmeiségünkben erkölcsösen gondolkodunk, szívünkkel és értelmünkkel is felfogjuk és asszerint is cselekszünk.
Meg kell látnunk a világban a valódit, a tényszerűt. El kell tudnom dönteni a fizikai dolgokról, hogy igaz vagy hamis, a szellemit meglátni benne, az Igazságot látjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése