Terápiás relax

 Az Embodiment terápia, antropozófiai alapokon nyugvó, neurofiziológiai terápia, amely szenzomotoros vagy viselkedési zavarok, illetve tanulási nehézségek esetén alkalmazható. 

Ezek a problémák sok esetben visszamaradt csecsemőkori reflexek következményeként fellépő izomtónus zavarokra vezethetők vissza. A normális fejlődési folyamat során ezek a reflexek leépülnek, akkor a gyermek önmagától is úgy, akkor és annyit mozog, amennyi egészséges számára. Ha azonban ez nem történik meg, a kezdetben elengedhetetlen reflexek hátráltató, nehézséget okozó tényezőkké válnak. Az Embodiment terápia a testet és az agyat az egészséges mozgásfolyamatok kifejlesztésére serkenti. Nem a reflexek okozta tüneteken, hanem magán a reflex integrálásán dolgozik. A terápia egyik alapja egy rotáción alapuló mozgássorozat, mely segíti az izomtónus és a mozgás utóérését, valamint helyreállítja az izomtónus egyensúlyát. 

A módszer különlegessége, hogy a gyakorlatok precíz kivitelezésén keresztül a visszamaradt reflexekből adódó kompenzációs mozgásminták kizárásra kerülnek, ugyanakkor – hosszabb idejű, napi rendszerességű gyakorlással – új, élettanilag helyes mozgásminták jönnek létre és automatizálódnak a tudat alatti agytörzsi területeken. 

A jelentkezők közül, egyéni beszélgetés vagy problémafeltárás után kerül kiválasztásra, kivel szükséges és tudunk együtt dolgozni egy hosszabb folyamat keretében. 

Várom a jelentkezőket az alábbi elérhetőségeken: 06209153538 Kell1helygyor@gmail.com





 

2021.12.21. Fényfelé fordulás a téli napfordulón Az idei tűzrakás időpontja. Találkozó: 12.21-én 15.00-től Győrújbaráton a Mélykút utca és Jókai utca sarkán Hozz magaddal egy kis bátorságot, igaz mértékletes érzéseket, egy adventi karácsonyváró dalt! Hívj egy szomszédot, egy régi vagy új barátot. Nincsenek kötöttségek, elvárások, álljunk együtt a tűz köré. Együtt nézzük meg a Naplementét, ami aznap 15.55-kor megy le. Tüzet készítünk egy kicsit melegszünk és énekelünk, beszélgetünk, aztán hazamegyünk. Talán egy meleg teát is iszunk, talán egy kis mézeskalácsot is osztunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések